Alternativmedicin
Svenska
Följ oss på facebook

Alternativmedicin Forum Prostatit? Candida?

 Prostatit? Candida?
Sigge
2007-06-01 20:12:24
Hej! Förra sommaren fick jag en kraftig urinvägsinfektion som behandladaes med antibiotika. Någon gång i januari 2007 började jag återigen få urinvägsrelaterade problem: Trängningar (sprang på toa hela tiden), dåligt tryck, efterdropp, irritation i urinrörsmynning, ömt urinrör, smärta i bäckenbotten, flytningar ur urinröret vid tarmtömning (genomskinlig eller svagt gulfärgad). Jag har varit på vårdcentralen två gånger och hos venerologen en gång. Jag har lämnat urinprov och det är ingen könssjukdom. Budskapet har i princip varit: Det är nog prostatit... Försök lev som vanligt (tack för den!). Därtill har jag fått olika former av antibiotika (doxyferm och ciprofloxacin) i sammanlagt 60 dagar. Viss lindring har det blivit, men långt ifrån helt bra! Jag tänker inte kapitulera för sjukvårdens ignorans! Jag ska bli frisk! I samband med urinvägsinfektionen 2006 blev mina kinder kraftigt röda och små utslag började synas på hyn. Märkligt nog försvann inte detta utan är fortfarande (ett år efter sjukdom) framträdande. Kan det finnas något samband? Gjorde ett självtest för candida (en slags svamp) som tydde på att den är utbredd i kroppen. Dessutom har huden på ollonet blivit irriterad, kliande och röd (blir värre om jag smörjer med svampdödande salva som t.ex cortimyk). Bör kanske tillägga att jag alltid haft torr hy och även problem med torra ögon och infektioner i ögonlockskanterna på grund av torka. Prostatabesvär får man kanske räkna med förr eller senare, men det känns INTE ok när man bara är 25 år. På det hela taget är detta förstås påfrestande (känns mycket ofräscht) och stressande rent psykologiskt. Tacksam för alla tips om vad man kan göra och var man kan vända sig!

Antal svar på detta inlägg: 17

Svara på detta inlägg

Sidor: « 12 3 4 »


willy maturana
2008-08-30 00:57:13
Har haft liknande proble i nästan tre år nu, ska testa mig på homeopati, kan tänka mig att det är som nästan allt annat medicinen ger effekt beroende på personens immunförsvar. har varit en massa gng hos doktorn pga att det känns som könsjukdom, men icke. har testar 2 olika mediciner o vill inte vara läkarens försökskanin längre, hoppas detta hjälper annars blir det nån av de förslagen som ges här .. tack
Philip
2008-01-18 16:54:29
Jag har återkommande prostatit (började för ca 10 år sedan, idag är jag 31) efter att jag hade oskyddat sex och fick förmodligen klamydia, vilket spred sig till prostatan. Symptomen jag hade var smärta i prostatan och även irritation i urinröret och ögonen (röda blodkärl), har läst att detta är förknippat. Efter många kurer med antibiotika (doxyferm, flagyl) lyckades jag råda bot på irritationen och smärtan. Problemen som kvarstår är efterdropp när jag kissar samt att jag blir infekterad igen i 90% av fallen om jag har oskyddad sex även om tjejen i fråga inte har någon "känd" könssjukdom, dvs det räcker med att hon har en viss bakterieflora. Min kropp har blivit immun mot doxyferm verkar det som, lyckades bota ett par infektioner med Azithromyzin, men nu verkar det inte heller hjälpa. Ciproxin har aldrig fungerat på mig. Jag har hittat en ny medicin som fungerar klockrent - Zinnat (aktiv substans Cefuroxime). Köp 14 st 500 mg och ta en var 12e timma i en vecka så ska det fixa biffen. Hoppas att det var till någon hjälp.
Reijo
2007-09-26 13:09:54
gå å kolla på www.hälsosidorna.se där fins bra tipps för detta är candida å även om man jobbat med flis kan då vara träsvamp
Sigge
2007-08-23 23:32:00
Tänkte bara berätta att jag gått hos homeopat under ett par månader och besvären har blivit mycket lindrigare! De är inte helt borta men avsevärt bättre än när jag åt antibiotika i tre månader (SJUKvård). Är även inne på att prova akupunktur och se vad som händer. Förutom inlägget här i tråden som behandlar ämnet akupunktur har jag hört flera som säger att det kan ge effekt! Värt att prova i vilket fall!
Marcus, 22
2007-07-29 20:51:13
Hej! Jag måste bara säga att jag känner igen mig i vartenda ord du skriver, aldrig har jag stött på någons symptomhistoria som stämmer så bra överens med min egen. Jag vet att jag har candida och att den är rätt fortgången i min kropp. Jag har även problem med kronisk näspolypos, en sjukdom som pga av en inflammation som aldrig läker gör att man får näspolyper och tappar luktsinne och delvis smak - sätter ner livskvaliteten rejält! De senaste 3 åren har jag även haft problem med urinvägarna, här har dock symptomen förändrats öveer tiden - idag har jag endast problem med efterdropp och känslan av att man inte riktigt är färdig efter att man kissat, upplever även att jag är oförmögen att slappna av min bäckenbotten helt. Urinvägsinfektionssmärtor har jag dock aldrig upplevt. Jag har även rödhet i ansiktet som jag haft sedan tonårsåldern och detta är inte akne. Sökt hjälp inom den västerländska sjukvården utan någon som helst förbättring. Min slutsats är att min candida är orsaken till allt och att den måste botas, detta är ju ingen lätt sak att genomföra i sig då det krävs enorm självdisciplin under väldigt lång tid... tänker heller inte acceptera att jag aldrig kan bli frisk!

Svara på detta inlägg