I vår moderna, raffinerade mat saknas ofta essentiella fettsyror. Dessa fettsyror kan man tillföra kroppen genom att ta stora mängder lax, sardiner, makrill, sill eller använda kallpressade oljor till maten. Det bästa och mest effektiva sättet att få i sig dessa är att i annat fall via kosttillskott. Linfröolja innehåller nästan två gånger så mycket omega-3 fettsyror som t. ex. naturlig fiskolja.

Linfröolja är en av de rikaste källorna till de livsnöd- vändiga fleromättade fettsyrorna linolensyra (omega-3) och linolsyra (omega-6). Fettsyran linolensyra garan- terar produktionen av övriga fettsyror. Det svenska klimatet gör att linolensyrahalten i svenskproducerad linfröolja är högre ön i linfröolja pressad av linfrö odlad i andra länder.

Fettsyrorna omvandlas av kroppens enzymer till andra viktiga fettsyror så som GLA, EPA och DHA som har olika medicinska effekter.

Linolsyra bildar fettsyran GLA som vid tidigare forskning visat sig lindra bl. a. atopiska eksem och PMS (besvär för mens).Linolensyran bildar EPA och DHA som visat sig motverka hjärt- och kärlsjukdomar, lindra psoriasis, astma och reumatiska sjukdomar. De kan också lindra migrän och högt blodtryck.

De här goda effekterna förmedlas delvis av prostaglandiner, sk fetthormoner, som fettsyrorna bildar. Fettsyrorna har också effekter på cellmembranen och verkar som cofaktorer i kroppens ämnesom- sättning. Man vet även att GLA skyddar mot olika slag av skadlig strålning.

ALTERNATIV FÖRÄDLING'S linfröolja är unik kallpressad, av ekologiskt odlat linfrö, med en exklusiv pressningsmetod, som förhindrar skadlig påverkan av ljus och luft. Som antioxidant används den naturliga kryddväxten rosmarin. Resultatet blir den mest naturliga och renaste linfröolja som är möjlig att framställa.Olja
Dosering: 1-3tsk/dag
Hållbarhet: 1 år, bör förvaras svalt

 

Kapslar
Dosering: 6-10 st/dag
Hållbarhet: 2 år, förvaras torrt ej över normal rumstemperatur

 

Till huvudmenyn