Alternativmedicin
Svenska
Följ oss på facebook

Alternativmedicin Forum Homeopati mot atopiskt eksem

 Homeopati mot atopiskt eksem
Erika
2007-06-11 16:01:00
Hej! Jag har under ca 5 månader gått hos en homeopat för behandling av mitt atopiska eksem. Det har varit en jättejobbig tid i och med att jag inte fått använda någon vanlig medicin som kortison. Eksemet har inte blivit det minsta bättre utan snarare värre i perioder, det vätskar och jag kan inte sova om nätterna. Många dagar är det så jobbigt att jag inte vill gå utanför dörren. Jag börjar känna mig väldigt uppgiven. Finns det någon här som blivit botad med hjälp av homeopati när det gäller atopiskt eksem? Vore intressant att höra hur långt tid det tog och hur behandlingen upplevdes?

Antal svar på detta inlägg: 19

Svara på detta inlägg

Sidor: « 12 3 4 »


Marina
2012-06-22 02:56:43
Hej Erika! Jag blev hjälpt av Traditionel kinesisk medicin, nu efter 7 månader är jag fortfarande nästan symptomfri ("nästan" eftersom jag kan fortfarande få klåda och lätt utslag efter mycket stress, alkohol, socker eller mat innehållande färgämne, men symtomen går snabbt över). Googlar du på "TCM eczema" får du upp en hel del info. Vad det gäller homeopati, jag har en positiv erfarenhet från en homeopat som ställde diagnos med hjälp av irisdiagnostik - jag antar att det blir lättare då att "träffa rätt" i behandlingen (det var länge sedan, jag plågades av pseudoallergier och hudutslag, läkare hittade inga fel; homeopaten gav mig en burk med piller att äta i 4 månader för att stärka immunsystemet - symtomen försvann i 8 år)
Inger
2012-02-26 10:03:12
Hej! Jag har fått hjälp många gånger med homeopatiska medeciner, min man som var superskeptisk likaså. Vi har en god vän som bor i England, hans dotter hade mycket svårt exem. Hon blev av med det till 98% med hjälp av en homeopat. Jag tycker det verkar som din homeopat inte har hittat rätt hjälpmedel. Antingen kan du tala med henne och hon försöker något annat eller också kanske byta homeopat. Homeopati är svårt, men fantastiskt när man hittar rätt. Man kan beställa mycket bra litteratur hos AMazon i England där man kan lära sig att själv hitta medel. Den absolut bästa för nybörjare tycker jag är en bok av Andrew Lockie som heter "The family Guide to Homeopathy". Det är en otroligt bra handbok att slå i när man får en krämpa. Engelskan är lätt! Lycka till ! Inger
marco
2012-02-21 17:46:27
Jag har hittat en del livsmedel och tillsatser som jag har kunnat plocka bort ur kosten och blivit nästan helt besvärsfri! (vitlök, rå tomat och morot, icke ekologisk banan, jordnötter, hasselnötter). En del E-nummer som jag försöker ringa in 401-415 tror jag. Jag är även glutenintolerant.(stenbiten@yahoo.se)
Gustav
2012-02-16 17:25:09
Erika, jag lider verkligen med dig när jag läser detta. Jag vill inte på något sätt verka nedlåtande, men jag tycker verkligen du ska läsa på lite mer om homeopati. Ta gärna del av vad de lite mer skeptiska anser om homeopati som läkemedel, ta reda på exakt hur det framställs, fundera över argument för/emot och ta dig tid att bilda dig en egen uppfattning. Personligen är jag övertygad om att homeopati är helt verkningslöst (bortsett från eventuell placeboeffekt). Givetvis kan man i vissa sjukdomsfall även besöka en homeopat så pass länge att kroppen själv hinner läka. Dock med bieffekten att man kastat pengar i sjön. Mitt tips (om det är något värt) är kort och gott att vända dig till en riktig läkare.
Peter
2011-11-13 21:11:56
David. Du kanske skulle gå tillen akupunktör. Du skulle också kunna äta ångkokta päron på vinder, det fukta dina lungor som enligt kinesisk medicin också är kopplat till huden. Det som skiljer vintern från sommaren, förutom temperaturen är att det är mycket torrare. Detta kan vara en stor bov till dina eksem.

Svara på detta inlägg