Alternativmedicin
Svenska
Följ oss på facebook

Alternativmedicin Forum Prostatit? Candida?

 Prostatit? Candida?
Sigge
2007-06-01 20:12:24
Hej! Förra sommaren fick jag en kraftig urinvägsinfektion som behandladaes med antibiotika. Någon gång i januari 2007 började jag återigen få urinvägsrelaterade problem: Trängningar (sprang på toa hela tiden), dåligt tryck, efterdropp, irritation i urinrörsmynning, ömt urinrör, smärta i bäckenbotten, flytningar ur urinröret vid tarmtömning (genomskinlig eller svagt gulfärgad). Jag har varit på vårdcentralen två gånger och hos venerologen en gång. Jag har lämnat urinprov och det är ingen könssjukdom. Budskapet har i princip varit: Det är nog prostatit... Försök lev som vanligt (tack för den!). Därtill har jag fått olika former av antibiotika (doxyferm och ciprofloxacin) i sammanlagt 60 dagar. Viss lindring har det blivit, men långt ifrån helt bra! Jag tänker inte kapitulera för sjukvårdens ignorans! Jag ska bli frisk! I samband med urinvägsinfektionen 2006 blev mina kinder kraftigt röda och små utslag började synas på hyn. Märkligt nog försvann inte detta utan är fortfarande (ett år efter sjukdom) framträdande. Kan det finnas något samband? Gjorde ett självtest för candida (en slags svamp) som tydde på att den är utbredd i kroppen. Dessutom har huden på ollonet blivit irriterad, kliande och röd (blir värre om jag smörjer med svampdödande salva som t.ex cortimyk). Bör kanske tillägga att jag alltid haft torr hy och även problem med torra ögon och infektioner i ögonlockskanterna på grund av torka. Prostatabesvär får man kanske räkna med förr eller senare, men det känns INTE ok när man bara är 25 år. På det hela taget är detta förstås påfrestande (känns mycket ofräscht) och stressande rent psykologiskt. Tacksam för alla tips om vad man kan göra och var man kan vända sig!

Antal svar på detta inlägg: 17

Svara på detta inlägg

Sidor: « 12 3 4 »


Tim Tålmodig
2013-08-05 22:12:20
Skönt att höra att det finns fler! Jag har samma besvär. Har haft besvären i över 6 år nu. Könssjukdom är uteslutet. Jag har gått till olika läkare och fått Ciprofloxacin varje gång. Antibiotikan har lindrat men ej botat. Detta börjar bli väldigt besvärligt. Det hela började med en urinvägsinfektion som spred sig upp till prostatan och njurarna. Jag fick antibiotika som botat njurinfektionen. Men inte prostatiten. Jag har haft röda utslag i ansiktet ända sedan dess. Jag har nu vant mig vid smärtorna i prostata penis och buk. Smärtorna är varierande. Jag kan även informera att jag har otroligt lätt att får inflammationer som aldrig blir bra. I mitt knä till exempel (3 år nu). Jag har uppsökt läkare och undrat om det finns något samband. Självklart så nekar dem fullständigt. Istället har dem skickat mig till en hudexpert. För rodnaden har blivit värre. Jag har haft exakt som orostankar som alla ni. Könssjukdom, Sterilitet osv... Jag har märkt att kosten påverkar en del. Fast det botar inte sjukdomen. Nu har jag börjat titta på lite alternativa behandlingar. För jag vill bli frisk! Hittar ni något som funkar hör gärna av er på forumet. Vänligen Tim
tobba
2013-01-30 12:37:22
jag har kronisk protastit det är ett helvetes smärtor 51 år det är inte rättvist att dom inte kan bota denna sjukdom hur länge orkar man leva med smärtor hur mår ni som har skrivit mvh t
klas
2013-01-08 18:48:56
Fy vad sjukt att läsa detta, då jag går igenom EXAKT samma sak som du just nu. Detta började också med en UVI/ospecifik uretrit som jag åt doxyferm för. Besvären försvann. Jag träffade en ny partner och testade mig för alla STI som fanns FLERA gånger då jag är väldigt noggrann med sådant. Allt visade negativt och jag hade oskyddat sex med denna tjej som även var testad. Direkt så kom symptomen tillbaka. Tillbaks till venerolog samt husläkare. De kör sina prover och det visar ingenting. Besvären lägger sig efter cirka 2 veckor, och jag träffar åter en ny tjej som jag har sex med. Samma sak här. Bäckenbottensmärtor, irritation i urinröret, kissnödig hela tiden, droppande efter jag kissat klart, smärta i ljumsken och i nedre ryggen. Det känns verkligen som en STI borde kännas, men proverna visar ingenting. Imorgon ska jag till en urolog efter att jag bokat på en privat klinik. Det låter ju verkligen som prostatit, men ingen verkar ju ta det på allvar. Jag mår verkligen sjukt dåligt psykiskt av det här, och det hindrar mig att leva ett fullgott liv då jag alltid är orolig att jag ska smitta en eventuell partner, eller att jag ska bli steril. Smärtorna i sig gör ju inte saken bättre. Det här med svamp är intressant. Min VC vill inte ens höra talas om saken. Jag har alltså enbart ätit 1st doxyferm-kur. ÄR det ens värt att tjata sig till flera kurer, är det någon mått bättre av det? Om inte urologen kan hjälpa mig vet jag fan inte vad jag ska ta mig till. Det här är inte ett värdigt liv..
827113
2010-03-24 17:38:58
Har också exakt samma symtom och har fått diagnosen prostatit.....hittade bakterier....fick behandling...blev bättre.....tog nytt prov =inga bakterier......men har fortfarande symtom mer eller mindre. Har ni börjat ta cernitol o omega3 och slutat häva i mig mängder av kaffe....tycker det hjälper något. Blir sämst av stora mängder alkohol o stress.
kokko
2009-03-03 19:24:40
Hej Jag har exakt samma symptom som dig och jag har fått en karftigt utförd prostatmassage av en urolog och där hittade man koagulasnegativa stafylokocker i prostatasekretet. Har fått antibiotika mot detta och det kändes faktiskt bättre i en tre-veckorsperiod men nu har det kommit tillbaka. Tror att bakterierna har blivit resistenta och att de från början var känsliga mot det. Sedan är det svårt att uppnå tillräckliga koncentrationer av antibiotika i prostata för att döda dem. Kommer att tala med min läkare om en vecka för att eventuellt göra en ny odling och resistensbedömning.

Svara på detta inlägg