Alternativmedicin
Svenska
Följ oss på facebook

Alternativmedicin Forum Sprickor på hälarna

 Sprickor på hälarna
Kristin
2007-04-21 12:09:00
Hej, jag har sedan barnsben sprickor i huden på hälarna (ibland så illa så att det blir "köttsår"). Gör mycket ont. Jag har även extremt mycket förhårdnader och måste därför ta ett fotbad och fila fötterna regelbundet. Har prövat att byta skor under årenslopp (använt både billiga och dyra, låga samt höga skor, men tyvärr ingen förändring). Någon som vet varför man får förhårdnader och hälsprickor? Brist på någon vitamin eller så i kroppen?

Antal svar på detta inlägg: 3

Svara på detta inlägg

Sidor: « 1 »


Kristin
2007-05-07 12:47:11
Tusen tack för era svar. Ska nu gå och handla in dessa preparat och testa. Återkommer om ett par månader för svar hur det har gått. :)
Ki-Shin-Tai
2007-05-06 21:51:51
Ett annat tips är att smörja in fötterna med ricinolja 3-4 ggr per vecka. Ricinolja smörjer upp huden, muskulaturen, senorna, blodkärlen och lederna, och är också bra för att öka cirkulationen i ärrvävnad, också inuti kroppen efter en operation ;) Lycka till!
Monika
2007-04-24 20:18:01
Hej kristin! Jag har en son som har blivit bra med en koständring. Undvik socker, jäst, vetemjöl och komjölkprodukter.Ta gärna probiotika som kosttillskott samt omega3 och ett B- vitamin preparat. Det finns olika varianter. Fråga i hälsokosten. Akut så kan du bada fötterna i ramlösa en gång per dag ca 40 minuter. Lufttorka efteråt. Undvik skor som inte andas. Hoppas att du blir bra snart, men du får ge det tid.

Svara på detta inlägg