Alternativmedicin
Svenska
Följ oss på facebook

Alternativmedicin Forum eksem i knävecken

 eksem i knävecken
Lydia
2010-07-09 07:31:51
Hej, är det nån som vet vad man kan göra åt eksem i knävecken, hur man kan behandla det och hur man inte borde behandla det. Har haft det i hela kroppen under flera år tid, men med hjälp av akupunktur och homeopat har jag lyckats reducera det till bara torr hud, men dock bakom knävecken är den väldigt ilsket röd inflammerat och kliande. Är det nån som vet några andra behandlingar och metoder så man kan bli kvitt det? Är rädd att det ska blossa upp i hela kroppen igen. Jag smörjer mig dagligen flera gånger, och har provat en massa olika krämer, så den kommer inte att försvinna av att vara smörja sig. Det är psykiskt väldigt jobbigt med ständig klåda, så jag är verkligen supertacksam för eventuella tips och rekommendationer.

Antal svar på detta inlägg: 10

Svara på detta inlägg

Sidor: « 12 »


Lydia
2010-07-12 03:25:49
Och jag åt regelbundet starka Heracillin-kurer för att infektionerna skulle gå ner lite, vilket har totalt förstört min mage och ger mig återkommande svampinfektioner.
Lydia
2010-07-12 03:15:16
Jag förstår att alla hänvisar mig till skolmedicinen, men jag glömde då tillägga att jag under tre års tid har regelbundet träffat hud specialister i Solna universitets-sjukhus. Jag har gått flera kurer med ljusbehandling, ätit atarax mot både ångest och klåda, haft Kaliumpermanganat APL 3% som jag badat med efter anvisningarna. Specifikt kortison till kroppen, ögonen och hårbotten, andra väldigt starka och receptbelagda mjukgörande. Under flera års tid var jag en duktig tjej och gjorde exakt som läkarna sa, men då jag började bli djupt deprimerad av det väldigt kraftfulla eksemet, "tvingade" min familj mig till en homeopat som jag heller inte trodde på vid den tidpunkten. Och för första gången på flera år började jag må bättre. Anledningen att jag frågade om andra behandlingar är att jag är nyfiken på om det finns flera alternativ jag inte vet om/tänkt på?
@Joakim
2010-07-11 22:25:49
Och varför säger du det? Personen i fråga har ju uppenbarligen blivit hjälpt av akupunkturen men ännu inte fullt ut. Akupunktur hjälper mot eksem, även om du inte råkar tro det och det är ingen mirakelmedicin utan det behövs återkommande behandlingar, liksom är fallet med skolmedicin. Dock kan jag hålla med om att det inte är fel att en hudexpert kollar på det också. Akupunktur och skolmedicin bör gå hand i hand. Det ena utesluter inte det andra.
Joakim
2010-07-11 19:14:50
Hej! Jag tycker du ska boka en tid på närmsta vårdcentral och förklara dina besvär för en hudspeciallist. Kanske kan han/hon skriva ut någon salva som hjälper. När det gäller eksem så finns det ingen anledning att vända sig till akupunktur.
Peter Johansson
2010-07-09 13:14:09
Hej! Jag tycker du ska fortsätta hos akupunktören. Och ta upp din kost med henne/honom för att se om det är något där som kan påverka. Eventuellt kan du fundera på att under en tid helt utesluta vitt mjöl , vitt socker och mjölk, det är inte ovanligt att vi får i oss för mycket av det och det leder till problem, dvs prova utan en månad och se om det hjälper något, sedan kan du gradvis börja införa lite igen.

Svara på detta inlägg