Alternativmedicin
Svenska
Följ oss på facebook

Alternativmedicin Forum Färger Autism

 Färger Autism
Eva Torstensson
2006-09-30 09:05:28
Hej! Jag undrar om det är någon som har kunskap om färger för autistiska barn. Vilka färger ska man använda i barnets rum? Vilka färger i restrande rum av lägenheten?? Snälla hjälp mig!!

Antal svar på detta inlägg: 4

Svara på detta inlägg

Sidor: « 1 »


Annika Nilsson
2010-04-11 21:06:27
Jag undrar också vad man skall ha för färg i badrum? det skall hel renoveras, Vi har satt svart golv och vita väggar i det andra badrummet. Då fick vi höra att svart för autister=ett stort hål! så de tror att de skall ramla ner? Snälla vad är det för färger Autister vill/ska ha för att det skall bli rätt.
Anna
2006-11-24 13:07:34
Grönt lugnar alla barn, dessutom tycker jag du ska ha ljust gult också som detaljer. Gult för det står för kommunikation och är ditt barns svårighet så med gula inslag till det gröna som står för lugn och harmoni blir det bra. Sedan ska du "lyssna" på ditt barns signaler vad som sägs under ytan. Vilken favoritfärg har ditt barn?
nettan
2006-11-09 12:20:39
Hej Eva! Jag har jobbat som målare och är också dekorationsmålare. Jag själv har en pojke på 15 år som är autism. Jag är ingen expert på vilka färger man ska andvända. Men Jag har tapetserat eller målat mitt hem med lugna färger. Tex mild grön , beige , guldockra ,bränd umbra. Jag har allså laserat mina väggar med dom här färgerna på vit botten. Det blir väldigt lugnt och behagligt och vackert. Jag har alltid undviket starka färger och mönstrade tapeter. Blått har jag undviket ,tycker det är en kall ,mörk färg. Men en vacker grön färg kan jag rekomendera.Den har en lugn påverkan hos hos människor.Lycka till ! MVh Nettan
Louise Elofsson
2006-10-11 23:28:33
Kan inte ge något enkelt svar, men jag har en bok som heter "Din personliga färgkod" Av Holm och Koehler. Sök den på nätet eller på vattumannens bokhandel. den är en källa att ösa ur.

Svara på detta inlägg