Alternativmedicin
Svenska
Följ oss på facebook

Alternativmedicin Forum Metoder mot IBS

 Metoder mot IBS
ABBE
2008-07-11 10:41:08
Är det någon som känner till några alternativa metoder mot IBS typ healing eller annat? Min flickvän lider av IBS och har uppsökt läkare ett antal gånger men de kan ej hitta något, hon har också försökt påverka stressen och lägga om kosten.

Antal svar på detta inlägg: 12

Svara på detta inlägg

Sidor: « 12 3 »


aleksos
2010-02-14 23:13:13
IBS kan vara en lång resa hur man skall göra o tänka o känna äta, leva typ av mat medicin mm. En känslighet är värdefull men måste tas till vara o dras nytta av. Det är inget fel med den. aleksos
ylle
2009-02-26 15:04:16
stärka upp slemhonnan med probiotika och ev Zonterapi
Göte Larsson
2009-02-19 15:00:01
Man kan återskapa tarmhälsan med fruktoligosackarider. De ger en ny skyddande slemskikt genom hela mage-tarmsystemet och blir sedan näring i grovtarmen åt de goda bakterierna som får en kraftig tillväxt. Ni kan själv läsa mera om den på aktivsyn.se den heter topinulin aktiv, ges mot IBS o andra störningar. Består bl.a. av koncentrat från jordärtskockor. Avgiftning o återställning kan man kalla det. Lämpligt även för diabetiker den stabiliserar glukoshalten .
Göte Larsson
2009-02-19 14:55:52
Det finns ett mycket effektivt naturmedel- koncentrat av fruktoligosackarider, Topinulin aktiv, det bildar en gel genom hela mage -tarmkanalen, och blir sedan näring åt de goda bakterierna i grovtarmen. Med tillägg från alger , jod,krom,spårämnen,syror, så återställes både fettförbränning, tolerans mot kolhydrater m.m. ges i terapiform hos kuranstalter i bl.a. Tyskland mot bl.a. IBS, grovt överviktiga diabetiker m.fl. Avgiftar o återställer tarmhälsan. aktivsyn.se läs mera där på bipacksedeln.
Sandra
2009-02-18 13:33:58
Hej, jag har läst mycket om felaktig tarmflora och orsaker. Bla en studie där det stod såhär: Det finns en körtel som tillverkar stresshormon när vi är stressade. Den är rätt nära tarmen så hormonet läcker in i tarmen. E.coli är en bakterie i tarmen som tillverkar en tillväxtfaktor när den kommer i kontakt med stresshormoner. Inte bara E.coli växer till sig snabbt av denna tillväxtfaktor utan andra bakterier i tarmen också. Det finns alltså en logisk förklaring till varför det hänger ihop med stress =) Det finns en bok, breaking the vicious cycle som är bra och det finns en diet som heter the special carbohydrate diet. Kolla upp det =) Tänkte skriva länkar men det verkar inte gå. Bläddra i boken Everyday Grain-Free Gourmet: Breakfast, Lunch and Dinner på amazon, det står mycket intressant i den korta delen man får läsa. Titta också på den officiella hemsidan till breaking the vicious cycle. Det är en bild på damen som kom på det om det är rätt sida. Lycka till =)

Svara på detta inlägg