Stefi.
2008-08-16 13:28:38
|
Hej!
Jag har likadana problem, och har experimenterat med lite av olika saker.
Erfarenheten av detta är lite si och så, men det kan vara värt att pröva.
Jag har slutat äta mat med animalisk ursprung /ägg, fisk, mjölkprodukter, i olika konserv finns mjölksyra, köttprodukter, och så/.
Det är likadant med mjöl såsom bröd, pasta, och dylikt. Tomat konserver var inte nyttiga heller, samt starka kryddor som peppar. Men det kan vara flera kryddor som kan ge problem.
Men det finns kryddor som jag har kunnat äta bla, dill, kumin, persilja, kapris/det är gott, lite syrligt till smaken/.
Jag äter ris, potatis, majs, linser, ärter, broccoli, grönabönor/Haricots verts/, morötter, gullök, rödkål, vitkål, rödbetor.
Jordnötter äter jag kokta. Om jag äter det såsom de finns i påsen då ger det blödningar, men om de är kokta går det bra.
Det kan vara så att grönsaker är OK.
Till matlagning använder jag rapsolja, ibland linfröolja som smaksättare/en tesked per tallrik/.
Det hände då och då att jag måste kasta några konserver på grund av att jag slarvade med att i affären kontrolera konservens innehåll, och när jag hade öppnat den, då läste jag innehållsdeklarationen.
Jag älskar fisk, och korv, och ost, och fil, gräddfil, men tydligen tål jag inte dessa läckerheter.
Kanske du skulle kunna experimetera med maten. Att äta bara hemlagat kan vara svårt, fast då vet man vad innehåller maten. Och när man lyckas hitta vilka sortens mat som man tål eller ej, då kan man äta ute den maten som man tål.
Det finns en sak som man kallar för H-olja, och säljs av alba-agoras.se.
Jag har ännu inte prövat det, men kanske försöker jag någon gång, kanske hjälper det.
|