Alternativmedicin
Svenska
Följ oss på facebook

Alternativmedicin Forum Urinvägsinfektion

 Urinvägsinfektion
Sofie 17 år
2006-09-07 21:19:02
Hej allihopa! jag har haft uvi 2 gånger och är LIVRÄDD att få det igen. jag har varit ihop med min kille i nästan 1 och halvt år och jag känner oftast känningar efter att vi har haft sex,ibland kan det svida och ibland har jag lite svårt att kissa (äter ej p-piller) vad ska man göra åt det?? var hos en läkare då jag kände en massa känningar i urinröret, men proverna var neg. läkaren rekommenderade inte ens vad jag skulle göra vilket gjorde mej skitarg. så jag vänder mej hit istället!! ibland känner jag också obehagliga smärtor i njurana. SNÄLLA KAN NÅN HJÄLPA MEJ!!

Antal svar på detta inlägg: 30

Svara på detta inlägg

Sidor: « 12 3 4 5 6 »


dnn11
2015-09-10 14:10:32
UTI-Clear mot urinvägsinfekion - goo.gl/7sOs4X
snorre kissing
2013-05-10 11:38:29
c-vitamin är ju askorbinsyra och det är surt. det är nåt annat ämne i citrusfrukter som är basiskt. gurka är mycket basiskt. även fikon. skaffa lackmuspapper och testa. kroppen ska vara basisk-inte sur. surt är bröd, mjölkprodukter, kött, kaffe, choklad...
Peter
2008-11-24 13:48:42
Angående C-vitamin och citronsaft. Jag har hört förut att citron är basbildande. Jag har inga länkar till varför, men om jag spekulerar lite så tror jag inte man ska likaställa citrus med C-vitamin. Även om citrusfrukter innehåller C-vitamin ska man nog inte se det absolut som att det är C-vitaminen som ger den basiska effekten. För att se vilken effekt citrus har måste man se på alla beståndsdelar i frukten och se vad som händer med urinen när njurarna bearbetar ämnena
Kajsa E
2008-11-23 16:18:23
Hej, Tidigare i tråden står det: "C-vit. gör urinen mer sur, men konstigt nog gör citronsaft urinen mer basisk" Stämmer det? Nån som vet mer och kanske kan hänvisa till nån länk där man kan läsa om det? Tack på förhand!
Susanna B.
2008-11-21 15:30:20
Hej alla med återkommande urinvägsinfektioner! Jag har ÄNTLIGEN hittat något som fungerar, även om det är ganska dyrt. D-Mannose heter det - ett slags socker som utvinns ur vissa träd (finns även i tranbär, men i låg koncentration) som kroppen inte tar upp, men i urinvägarna så drar sockret till sig E-coli-bakterierna som inte ska finnas där, så att man kissar ut dem. E-coli svarar för merparten av alla UVI-er och de bakterierna trivs i sur urin. Andra bakterier trivs däremot i basisk urin, så det är därför man ibland får olika råd. C-vit. gör urinen mer sur, men konstigt nog gör citronsaft urinen mer basisk. Tranbärsdricka kan vara lurigt - den kan först hjälpa men sedan gör den urinen sur, och då kan E-coli-bakterierna börja trivas igen. Det är minst sagt snårigt... Lycka till och vänliga hälsningar från en som plågats av dessa problem i över 20 år (och även fått diagnosen kronisk uretrit).

Svara på detta inlägg