Alternativmedicin
Svenska
Följ oss på facebook

Alternativmedicin Forum Hjärtklappning

 Hjärtklappning
Anonym
2006-09-05 13:05:48
Jag spänner mig konstant p.g.a att jag fått hjärtklappning ett fåtal ggr, så kroppen vågar inte slappna av nu, och när jag väl försöker så känns som jag är nära på helavslappnadhet så känns d som en attack lurar där dit jag vill komma. och sedan blir orolig och kan få andningsproblem och rädd för hjärtrythm blir rubbad ett tag. jag har även upplevat att jag andas in och ut för fort ibland. ändå gången som d verkar som att jag kan slappna av är precis när jag vaknat på morgonen innan min hjärna har kommit igång. vad är det för fel, kan detta vara panikångest lr något likande kanske?... ett par saker till oxå föressten, kan få obehaliga känslor i bröstet och spänner mig som mest precis ovanför magen. alkohol gör så att mycket av denna känsla försvinner. även provat cannabis, men gjorde bara att känslan blev starkare(testade p.g.a av att ruset gör en avslappnad). jag har tidigare haft ett riktigt bra liv o.s.v men det här stör mig verkligen, kan inte vara mig själv riktigt känner jag.hoppas någon har något svar mer eller mindre. Tack.

Antal svar på detta inlägg: 4

Svara på detta inlägg

Sidor: « 1 »


aleksos
2010-02-14 23:41:00
Glonoinum vid hög frekvens o tryck. a.
Elin
2008-03-11 04:51:55
Jag minns min första panik attack. Satt i soffan, såg film. Då hjärtat började slå riktigt snabbt. Och när det inte gav sig efter ett tag blev jag orolig, och där kom panik ångesten. Vandrade fram och tillbaka och berättade att jag inte fick luft. Fick kraftiga darrningar och blev likblek i ansiktet. Inne på akuten nästa morgon sa dom att jag hade för hög köldkörtel funktion. Så ja. Det var det som startade min panikångest. Nu ett år senare blir jag sakta men säkert bättre. Hoppas det går bra fördig.
maria
2007-09-02 12:19:22
Jag har haft nästan lika besvär. En del avvikande provsvar fanns men ingenting väsentligt som kunde förklara alla mina besvär. En möjlig förklaring för mig var att jag varit rökare och hade massor med slem och enl min kännedom en del vävnadsskador som gav mig både värk och värmekänsla i bröstkorgen, också kramper. Långsamt har jag hämtat mig och är fortfarande efter ett par år är jag på min vakt och har koll på pulsen. Jag hade förhöjd blodtryck och fortfarande många gånger för hög puls. Vidare kände jag också att jag inte kunde slappna av; jag var spänt över bröstkorgen. Andningen likaledes försvårades, speciellt utandningen. Homeopatiskt uppfann jag att homeopatiska droppar som innehåll avena sativa, valeriana samt crataegus var väldigt bra för att få ner den höga pulsen. Hittar man inte dropparna, de fanns nämligen inte kvar när jag skulle köpa de nästa gång, kan man prova av de var för sig.
Hej!
2006-09-07 20:26:31
Magnesium är ett viktigt mineral för hjärtrytmen och som är bra för myusklerna(som vi ju också har ihjärtat) många som äter en modern kost har magnesiumbrist. Det finns bl a i gröna grönsaker som spenat, brännässla, mangold, broccoli mm. och i nötter t ex hasselnötter. Nära förbundet med magnesiumbalansen ligger ochså calsium- och järnbalansen bla. Vidare finns ett spårämne som heter selen som kan vara till nytta att kolla upp t ex i näringsläraböcker, och ockå vitaminet Q10... hagtorn är en örtmedicin för hjärtat(fråga på hälsokosten). Som lugnande medel finns t ex kamomill, humle, valeriana och johannesört (även mot lättare depressioner). vidare finns det rosenrot mfl adaptogener för det allmänna välbefinnande. Jag rekommenderar dig att du hittar något i livet som du kan leva för och som upptar din tanke och inspiration så att du kan börja slappna av igen och inte vara så rädd för att få hjärtklappning;det blir ju en ond cirkel om du går runt och är nervös för att få en ny krampattack. Kom ihåg magnesiumet bara (det finns också i tablettform på hälsokost eller apotek) !

Svara på detta inlägg