Följ oss på facebook
Alternativmedicin
Svenska

White chestnut

White chestnut
White chestnut | Foto: Jonathan Billinger
White chestnut

WHITE CHESTNUT (Aesculus hippocastanum) Vit Kastanj. Ovälkomna tankar. Mental argumentering.

Dr Bach: ”Medlet för de individer som finner det svårt att hindra oönskade idéer, tankar och argument från att tränga in i sitt sinne. Detta inträffar oftast vid sådana tillfällen då ens intresse för ögonblicket inte är tillräckligt upptaget för att fånga hela ens uppmärksamhet. Oroande tankar stannar kvar och även om individen ibland lyckas tränga undan dem så återkommer de. De verkar cirkla runt och förorsakar mental tortyr. Dessa obehagliga tankars närvaro stör friden och hindrar individen från att koncentrera sig på vardagens arbetsuppgifter och nöjen”.

Exempel på symtom: Oförmögen att stänga av vissa tankar. Kan om och om igen tänka på det som ”jag kunde ha sagt eller borde ha sagt”. Ständigt mentalt tjattrande, huvudet känns som om det vore fullt av ekon. Kan inte somna på grund av oönskade tankar som ”maler runt” i huvudet.

Positiv förändring: Uppmärksam på sin egen förmåga att styra sina tankar. Balanserad mental attityd. Ökad avspänning och inre lugn. Förmåga att använda sin tankeverksamhet på ett kreativt sätt.