Följ oss på facebook
Alternativmedicin
Svenska

Walnut

Walnut
Walnut | Foto: Takkk
Walnut

WALNUT (Juglans regia) Valnöt. Skydd mot starka inflytanden och använbart vid förändringar.

Dr Bach: ”Walnut är ett medel som befrämjar ett konsekvent agerande och skyddar mot yttre inflytande. Därför är detta medel lämpligt för de individer som hyser speciella ideal och livsambitioner, vilka de oftast förverkligar, men som de ibland frestas frångå på grund av andras entusiasm, övertygelse eller starka åsikter”.

Exempel på symtom: Bör användas vid större förändringar i livssituationer som till exempel vid byte av yrke, skilsmässa, pensionering, flyttning etc. Vid större biologiska förändringar som pubertet, graviditet, klimakterium, ömsning av tänder och så vidare. Hjälper individen att bryta gamla vanor och mönster. Lämpliga för dem som vill "lämna allting bakom sig" men inte riktigt lyckas. Även välgörande om en individ vill förändra något, men inte mäktar på grund av en annan människas dominans.

Positiv förändring: Individen får mod att ta det där avgörande steget och förändra sin situation. Ökad förmåga att anpassa sig till ny situation. Ger ett skyddande hölje mot yttre och inre inflytanden. Kan vara ytterst välgörande om en andlig sökare forcerat sin utveckling och öppnat upp för mycket för astrala inflytanden.