Följ oss på facebook
Alternativmedicin
Svenska

Chicory

Chicory
Chicory | Foto: Sugarimp
Chicory

CHICORY (Cichorium intybus) Cikoria. Härsklysten, självisk.

Dr Bach: ”Chicory är för de individer som är överdrivet uppmärksamma på andras behov, men som har en tendens att överdriva sin omsorg när det gäller barn, släktingar och vänner, eftersom de ständigt finner något som de önskar rätta till. De tillrättavisar ständigt allt de anser vara fel och finner stor glädje i att göra så. De hyser en önskan att de människor de tar hand om, och som står dem nära, alltid skall finnas i deras närhet”.

Exempel på symtom: Dominerande kärlek med känsla av äganderätt. Begär att andra skall foga sig efter deras höga moraliska standard, speciellt de personer som är närstående. Självisk villkorlig kärlek: ”jag älskar dig på det villkoret att du ...”. Om förbisedd, tendens till att agera martyr, talar om ”efter allt som jag har gjort för dig”. Ogillar att vara ensam. Vill styra och ställa med de närståendes liv på ett själviskt sätt. Bra medel för barn som ständigt pockar på uppmärksamhet och som vill ha allt på sitt eget sätt.

Positiv förändring: Förmåga att känna ovillkorlig kärlek. Kan ge utan att förvänta sig något tillbaka. Kan uttrycka omsorg utan att göra intrång och verka kvävande.