Följ oss på facebook
Alternativmedicin
Svenska

Barium Carbonicum

Barium Carbonicum
Barium Carbonicum | Foto: Llez
Bariumkarboriat

Förekomst: I naturen förekommer barium oftast som olöslig bariumsulfat. Barium är ca tre gånger så tungt som kalcium. Detta faktum förklarar varför den funktionshämmande effekten är mycket kraftigare än hos kalcium. Bariumrik jord är ofruktbar och växter som upptar barium är giftiga. Barium är ett kroppsfrämmande element som är starkt giftigt.

Toxikologi: Doser kring 0,5 mg barium ger en sänkning av den cerebrala genomblödningen, bradykardi, slappa pareser och diarré.

Etiologi: Följd av andlig, själslig, kroppslig ansträngning. Följd av ångest, skräck, otillräcklighet. Följd av förkylning, inflammation, slaganfall.

Konstitution: Barium är ett medel för bam och gamla. I samband med den lymfatiska diatesen kan man ha aspekten att skleros är en form av "sen lymfatism". HÄNNI skriver: "Barn är avgjort ointelligentare än Calcium-carbonicum barn, de är efterblivna och har svårt att begripa, de glömmer allt och även orienteringssinnet är nedsatt, de är blyga och tuggar på naglarna". Gamla som behöver Barium är svåra patienter, där arteriosklerosen står i förgrunden. Patienten vill inte tala, är glömsk och dygnsrytmen är störd. Ofta har sömnmedel motsatt verkan och patienten blir upprymd av dem.

Indikationer: Arterioskleros, sömnlöshet, myodegeneratio cordis, sklerotisk hypertoni, akut och kronisk tonsillit, prostataadenom.

Potens: D6 - D30 verkar långsamt, ges en gång om dagen under en längre tid. Utöver Barium carbonicum används Barium muriaticum som inte skiljer sig från Barium carbonicum och Barium aceticum. Barium jodatum D6 är ett värdefullt medel vid kronisk och akut tonsillit.

Jämförelse: Calcium carbonicum, Silicea, Agaricus, Aurum, Plumbum, Strontium, Conium, Arnica.