Följ oss på facebook
Alternativmedicin
Svenska

Dornmetod - Dornterapi

Dornmetod - Dornterapi
Dornmetod - Dornterapi | Foto: Delsiegrates
Dornmetod eller dornterapi utvecklades av Dieter Dorn för 30 år sedan och är nu en vanligt terapiform i Tyskland vid behandling av ryggvärk och andra besvär med axel, nacke, rygg och leder.

Dornmetoden applicerar mjuka rörelser och lätta tryck för att justera och korrigera felställningar i ryggrad och leder. Dornterapins arbetssätt är mjukt och traditionella tekniker som manipulation och "knäckande" används inte.
En dornterapeut börjar ofta sin behandling med att korrigera eventuella snedställningar av bäckenet som obehandlat medför olika benlängder med olika typer av ryggbesvär.

Än så länge är det endast licensierade massageterapeuter, Heilpraktiker eller läkare som får utöva Dornmetoden i Tyskland. Dornmetoden kan i likhet med shiatsu användas i självbehandlingssyfte varför metoden trotts allt har spridit sig snabbt i Tyskland.

Utanför Tyskland finns det endast ett fåtal godkända dornmetodlärare, men antalet är långsamt växande då dornmetoden blir mer allmänt erkänd i andra delar av världen.